Hlavní obsah

Nákladní vůz narazil v Třinci do kolony aut, pro těžce zraněného chlapce letěl vrtulník

Právo, Novinky, ČTK, ok, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec
Aktualizováno

Nákladní auto narazilo ve středu dopoledne v Třinci do kolony vozidel. Podle prvních informací se srazilo celkem šest osobních aut. Zranilo se pět lidí, z toho jedno dítě vážně.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Nehoda u Třince

Článek

Nehoda se stala po 10.00 na silnici I/11 v Třinci-Neborech u výjezdu na Ropici. Jak dlouho bude silnice uzavřena, zatím není jasné. Policie na místě zjišťuje okolnosti nehody.

„Řidič nákladního vozidla měl dechovou zkoušku na alkohol negativní," řekla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Nehoda u Třince

K nehodě vyrazilo několik posádek záchranné služby a ošetřily celkem pět zraněných. Nejvážněji byl zraněn 10letý chlapec.

„Byl v bezvědomí a v přímém ohrožení života. Lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku. Dítě muselo být zaintubováno a převedeno na přístrojem řízenou ventilaci, uloženo do vakuové matrace a následně vrtulníkem transportováno do ostravské Fakultní nemocnice,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Další 12leté dítě bylo zraněno lehce. Dva muži a sedmadvacetiletá žena utrpěli středně těžká a lehké poranění v oblasti hlavy nebo páteře.

Kvůli nehodě musel být provoz na silnici zastaven, hasiči následně odklízeli trosky automobilů z vozovky a museli také přečerpat asi 600 litrů nafty z palivové nádrže polského kamiónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám