Hlavní obsah

Nájemník v Přerově vyhrožoval lidem. Dorazil pyrotechnik, policie evakuovala dům

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek odpoledne evakuovali v Přerově celý dům kvůli obavě z nebezpečného materiálu v jednom bytě. Jeho nájemník vyhrožoval lidem. Na místě jsou pyrotechnici. Po čtvrté hodině se lidé mohli domů vrátit.

Evakuace v PřerověVideo: Novinky

 
Článek

„Dnes odpoledne proběhla z domu v ulici Na Odpolední 10 v Přerově a z přilehlého sousedního vchodu evakuace osob z preventivního důvodu v rámci prováděné domovní prohlídky jednoho z bytů. Z operativního šetření vyšlo najevo, že by se v bytě mohl nacházet nebezpečný materiál,“ uvedla mluvčí.

Sedmnáctiletý hoch ohrožoval zbraní lidi v Přerově, pak je napadl

Krimi

Na místě zasahovali pyrotechnici ve spolupráci s hasiči. „Nájemníkem bytu je muž, který v minulosti opakovaně vyhrožoval ublížením na zdraví zdravotníkům, úředníkům a dalším osobám v Přerově,“ konstatovala Zajícová.

Muž podezřelý z nedovoleného ozbrojování byl podle ní se souhlasem státního zástupce zadržen. „Bližší informace z důvodu probíhajících úkonů nelze v současnosti poskytnout,“ doplnila mluvčí.

K místu ze stanice Olomouc dorazil také hasičský evakuační autobus, který využilo šest evakuovaných“ informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Okolo 16. hodiny evakuace obyvatel skončila. „Protože pyrotechnici nenalezli žádný nebezpečný materiál, mohli se obyvatelé vrátit zpět do svých domů,“ sdělila Právu krátce po 17. hodině policejní mluvčí Tereza Neubauerová

Reklama

Výběr článků

Načítám