Hlavní obsah

Nad Českem létá falešný vrtulník v barvách policie

Novinky, Petr Nový

Nad Českou republikou krouží falešná policejní helikoptéra. Navlas stejný stroj, jaký používají muži zákona, patří soukromé firmě, která provozuje hernu. Zvláštní libůstka podnikatelů dělá policistům vrásky na čele.

Článek

Stroj typu Eurocopter používá v modrém provedení a s nápisem policie česká policejní letka. Podnikatelé si pořídili stroj stejný, který popsali mezinárodně uznávaným označením police. Z dálky je tak snadné oba stroje lehce zaměnit, ale i zblízka je helikoptéra soukromých podnikatelů velmi podobná policejním strojům. Má dokonce i bílý pruh na stranách.

Situace dělá policistům starosti. Šéf policejní letky Vladimír Panenka už musel opakovaně odpovídat na dotazy občanů, proč se na různých akcích policejní vrtulník objevil. Policie přitom na těchto místech vůbec nebyla.

Situací se možná budou zabývat také politici. Podle zákona o policii totiž v současné době hrozí majiteli vrtulníku pouze pokuta ve výši tří tisíc korun. O vrtulník také nejspíš nepřijde, maximálně bude muset sundat označení police.

Reklama

Výběr článků

Načítám