Hlavní obsah

Na Znojemsku zemřel matce kojenec. Okolnosti vyšetřuje policie

Právo, Milan Vojtek
Znojmo

Znojemští policisté prověřují okolnosti smrti kojence. Dítě zemřelo na začátku dubna v malé obci poblíž Znojma. Na sociálních sítích se objevilo tvrzení, že matka čtyřměsíčního dítěte je drogově závislá. Policie se k tomu nevyjádřila.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nešťastnou událostí v obci našeho okresu se zabýváme,” uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Podrobnosti k místu policie nesdělila, jak bývá v podobných případech obvyklé. „Byla nařízena soudní pitva, na jejíž výsledky čekáme. Policisté shromažďují další informace o okolnostech smrti. V tuto chvíli nelze předjímat závěry vyšetřování,“ dodala policejní mluvčí.

Ženu z Uherskohradišťska obvinili z vraždy, měla předávkovat své devítidenní dítě

Krimi

Na sociálních sítích se objevilo tvrzení, že matka je drogově závislá, že dítěti byly čtyři měsíce a že v době smrti kojence bylo v daném bytě několik drogově závislých osob. Uvedl to Nadační fond Abbigail Williams, který se prezentuje jako spolek bojující proti drogové závislosti, ale má za sebou také kontroverze, jako když se rozhodl zveřejňovat jména údajných dealerů.

Zakladatel spolku Paul William Kubas tvrdí, že se nadace matce věnovala už několik týdnů před tragédií, kontaktovala odbor sociálně-právní ochrany dítěte při znojemském městském úřadu, snažila se přesvědčit ženu k léčbě a domluvit dočasné umístění dítěte do péče rodinných příslušníků, ale neúspěšně.

V ubytovně na Karvinsku našli mrtvé novorozeně

Krimi

Starostka dané obce řekla Právu, že se o tom, že se žena do bytového domu přistěhovala, dozvěděla v podstatě náhodou.

„Dotyčná nemá u nás trvalé bydliště, ani od nás nepochází. Že tady bydlí, jsem se dozvěděla od lidí, když za mnou přišli se stížností na jejich psa,“ řekla Právu s tím, že tvrzení o údajné spojitosti s drogami zná jen z reportáže zmiňovaného fondu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám