Hlavní obsah

Na železniční trati v Přerově někdo ukradl dva kilometry kabelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Téměř dva kilometry kabelů ukradl neznámý zloděj mezi trakčními sloupy u železniční trati v přerovské místní části Dluhonice. Stalo se tak během rekonstrukce železniční stanice Přerov. Vedení ještě nebylo zapojeno, bezpečnost na železnici tak nebyla ohrožena.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ve směru od Přerova na Olomouc někdo mezi několika trakčními sloupy a kabelovými šachtami ustřihl a odcizil sedm kusů nových měděných kabelů o celkové délce 1 785 metrů,“ sdělila Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zloděj ukradl v Chomutově auto i s ročním dítětem

Krimi

Pražské společnosti způsobil pachatel škodu předběžně vyčíslenou na 230 tisíc korun. „Elektrický kabel nebyl pod proudem, protože se jednalo o nově instalované a nezapojené vedení. Nedošlo tak k ohrožení bezpečnosti na železnici,“ doplnila mluvčí.

Podle Správy železnic se událost dotkla druhé etapy rekonstrukce železniční stanice Přerov. „Ta řeší celkovou rekonstrukci výhybny Dluhonice a navazujícího traťového úseku do Prosenic včetně přesmyku. Správa železnic nebyla krádeží poškozena, šlo o nezapojené kabely k zatím nepředaným objektům. Škoda tak vznikla pouze na straně zhotovitele stavebních prací,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Doplnil, že tato záležitost neohrozí plánovaný termín ukončení stavby.

Reklama

Výběr článků

Načítám