Hlavní obsah

Na Vltavě v Praze se utrhla devadesátimetrová nákladní loď

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vltavu u Rašínova nábřeží částečně zablokovala velká nákladní loď. Policie zatím netuší, zda loď někdo odvázal úmyslně, nebo se přetrhlo kotvící lano. Loď zůstala přivázána pouze jedním lanem a ohrožovala rybářské lodě.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Loď se policistům podařilo přivázat.

Článek

Poříční oddíl policie vyjel pod železniční most, kde nákladní loď zůstala uchycena pouze na jednom kotvícím laně.

„Jde o devadesátimetrovou nákladní loď, jaká bývá tlačena remorkéry. Loď částečně blokovala řeku a zároveň ohrožovala další ukotvené loďky,“ informovala Novinky mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kvůli propadlé vozovce byla 16. ledna v obou směrech uzavřena ulice Tuřanka v Brně. Událost se obešla bez zranění, brněnský dopravní podnik kvůli propadu odkláněl autobusy a trolejbusy.

Policisté s pomocí hasičů a remorkéru během hodiny loď zabezpečili a nyní budou zjišťovat, kdo loď odvázal, nebo jestli došlo k odtržení kotvícího lana. "Podle svědků se chvíli předtím po lodi pohybovala skupina asi pěti mladých lidí. Pátráme také po nich," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám