Hlavní obsah

Na Vltavě se převrátil raft s pěti lidmi, jeden vodák zmizel pod hladinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

Hasiči a policisté ve středu odpoledne ukončili pátrání po vodákovi, který se spolu s dalšími lidmi převrátil na raftu v Českém Krumlově. Čtyři lidé vyplavali, poslední zůstal pod hladinou. Záchranáři upozorňují, že hladina je zvýšená a sjíždění řeky nebezpečné.

Policisté hledají ztraceného vodákaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Raft s pěti lidmi se převrátil na jezu v samém centru Českého Krumlova v úterý vpodvečer. Okamžitě začalo pátrání, které pokračovalo také ve středu.

„Probíhala pátrací akce policejních potápěčů a ostatních složek IZS po muži, který nevyplaval včera po převrácení raftu. Řeka je stále nebezpečná,“ uvedla policie s tím, že lidé mají používat plovací vesty.

Pátrání policie ukončila v odpoledních hodinách s tím, že budou dál pokračovat namátkové kontroly obou břehů po proudu řeky.

Foto: Policie ČR

Vodáka v Krumlově hledají potápěči

Jihočeští záchranáři k tomu v úterý večer uvedli, že průtok ve Vltavě je zvýšený kvůli velkému množství srážek. „Záchranáři během odpoledne vyjížděli třikrát k tonoucím vodákům. Sjíždění řeky je tak velmi rizikové, řeka je nebezpečná,“ konstatovali zdravotníci.

Foto: Aktu.cz

V Českém Krumlově se převrátil raft.

Hasiči společně se starosty upozorňují vodáky přímo v kempech. „Informaci o nebezpečí při splouvání Vltavy jsme předali starostům vybraných obcí. Dalším opatřením bylo zapojení jednotek dobrovolných hasičů, které ve vybraných kempech kolem Vltavy předali provozovatelům informaci o hrozícím nebezpečí při sjíždění řeky,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Reklama

Výběr článků

Načítám