Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku hořel rodinný dům, dva lidé museli být ošetřeni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rudice

V obci Rudice na Uherskohradišťsku hořela v noci na úterý střecha rodinného domu. Dva lidé se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotníků. Škoda způsobená požárem je předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, uvedl v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o požáru přijali hasiči v pondělí krátce po 23:00. Na místo zamířilo deset profesionálních a dobrovolných jednotek.

„V době našeho příjezdu hořela polovina střechy rodinného domu. Ještě před zahájením hasebních prací musela pohotovostní služba provozovatele sítě odpojit část ulice od přívodu elektřiny. Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích. Požár byl uhašen několika proudy vody,“ uvedl mluvčí.

V domě byli podle něj v době vypuknutí požáru dva lidé, kteří se nadýchali zplodin hoření. Ošetřili je záchranáři.

„Včasným ohlášením i zásahem byly zachráněny nejen dva lidské životy, ale i majetek v předběžné výši jeden milion korun,“ doplnil Žemlička. Příčinu vzniku požáru zjišťují hasiči a policisté.

Výběr článků

Načítám