Hlavní obsah

Na trati Ecce Homo se před závodem zabil řidič veteránu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická dopravní nehoda dvou vozidel, kterou nepřežil řidič (61) veteránu Fiat Abarth, se stala v sobotu krátce před půl šestou ráno na silnici mezi Lipinou a Horní Loděnicí na Olomoucku. K neštěstí došlo na trati Ecce Homo, kde se právě o tomto víkendu koná 38. ročník Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Podle organizátorů závodu trať v té době ještě nebyla uzavřena a zemřelý nebyl členem žádného závodního týmu. Okolnosti havárie šetří policie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Řidič veteránu Fiat Abarth jel se svým vozidlem do kopce, od Lipiny, a s největší pravděpodobností přejel v zatáčce do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem Mercedes C 220 combi jedoucím shora a řízeným osmašedesátiletým cizincem. Muž veteránu při nehodě zemřel, cizinec byl zraněn lehce. Alkohol byl u řidiče mercedesu vyloučen orientační dechovou zkouškou,“ řekl Právu v sobotu krajský policejní mluvčí Libo Hejtman.

Podle ředitele závodu Ecce Homo Vlastimila Malíka trať v době neštěstí nebyla pro běžný provoz uzavřena.

„Nehoda se stala ještě před oficiálním uzavřením tratě pro motoristický sportovní podnik Ecce Homo 2018. Zemřelý řidič, který podle předběžného šetření nehodu zavinil, nebyl součástí žádného soutěžního týmu,“ vysvětlil v tiskovém prohlášení Malík s tím, že start sobotní první tréninkové jízdy musel být kvůli úklidovým pracím odložen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám