Hlavní obsah

Na staveništi v centru Prahy našli nevybuchlý tankový granát

Právo, Stáňa Seďová, Petr Janiš
Praha
Aktualizováno

Na staveništi budoucího Copa centra na Národní byl ve středu nalezen nevybuchlý tankový granát. Spálená ulice i Národní třída byly uzavřeny jak pro dopravu, tak pro chodce. Už po hodině dokázal pyrotechnik granát bezpečně zajistit a převezl ho do bezpečné lokality mimo hlavní město.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Národní třídě v Praze se našel nevybuchlý tankový granátVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Celý zásah složek Integrovaného záchranného systému trval přibližně hodinu od přijetí oznámení. Před 14. hodinou byla lokalita kolem místa nálezu už zcela zprůjezdněna,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Dělníci na stavbě nového centra nad stanicí metra Národní našli nevybuchlou munici, konkrétně tankový granát o délce 60 centimetrů a průměru 80 milimetrů. Pyrotechnik nyní pracuje na bezpečném zajištění munice. V ideálním případě by byla převezena někam do nezastavěné oblasti a zneškodněna, pokud nebude bezpečné s ní manipulovat a převážet, bude ji muset odpálit na místě,“ sdělil Hulan po objevení munice.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté evakuují okolí

Spálená ulice, stejně jako Národní třída a okolí stavby v řádech desítek metrů, bylo uzavřeno pro vozy i pěší. Na evakuaci dohlížela policie. Tramvaje byly odkloněny na objízdné trasy. Metro jezdilo bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám