Hlavní obsah

Na Rychnovsku hořel dům, majitel se při požáru pořezal

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Přes milión korun činí škoda, způsobená požárem rodinného domu, který vypukl ve středu v podvečer v Nové Vsi na Rychnovsku. Při požáru byl zraněn uživatel domu, který utrpěl řezné poranění na rukou a sám vyhledal lékařské ošetření.

Článek

„Hasiči se o požáru dozvěděli před půl sedmou večer. Na místo ihned vyrazilo šest jednotek s celkem deseti zásahovými vozy,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková. Při příjezdu první jednotky hasičů na místo byl jednopatrový dům o rozměrech zhruba 26 krát 8 metrů v plamenech. Požár se šířil sedlovou střechou pokrytou pálenými taškami.

„Hasiči ihned začali s hašením a zřídili kyvadlovou dopravu pro dodávku vody. Čerpací stanoviště pro odběr vody bylo zřízeno na řece Orlici u elektrárny v Albrechticích nad Orlicí. Pod kontrolu se požár dostal v 19:13 hodin,“ pokračovala Žahourková.

Jak se následně zjistilo, požár vypukl v obývacím pokoji. Plameny se rozšířily a poškodily konstrukci a vybavení domu. Škoda dosáhla výše 1,2 miliónu korun, naštěstí se podařilo uchránit od plamenů sousední dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám