Hlavní obsah

Na Pelhřimovsku zemřel motorkář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov
Aktualizováno

Na Pelhřimovsku v neděli ráno zemřel motorkář. Mezi obcemi Sázava a Vyskytná narazil ze zatím neznámých příčin do stromu. Oznámila to mluvčí krajské policie Monika Pátková. Zemřelý jednatřicetiletý muž je už třetím mrtvým motocyklistou a šestou obětí dopravních nehod v Česku za tento víkend, který se tak asi zařadí k dosud nejtragičtějším v letošním roce.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Havarovaného motocyklu v příkopu a ležícího muže si všimla před 06:00 okolo projíždějící řidička, která zavolala pomoc. Přivolaný lékař už ale mohl jen potvrdit smrt řidiče. "Podle prvotních šetření jel muž směrem na Vyskytnou a v levotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin narazil do stromu. Při havárii utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," sdělila policejní mluvčí.

Na Vysočině je to letos již čtrnáctá oběť dopravní nehody a první motocyklista, který v tomto roce v kraji zemřel při havárii. V celém Česku však jen o tomto víkendu zahynuli již tři motorkáři. V Tachlovicích u Prahy v sobotu odpoledne zemřel řidič malého motocyklu, když jej zachytilo osobní auto, které vjelo do protisměru. Vpodvečer pak zahynul motorkář u Chotějovic na Teplicku po střetu s autem, které mu zřejmě nedalo přednost.

Počet úmrtí motorkářů pravidelně roste o jarních a letních víkendech za pěkného počasí. Jednak podle policistů vyráží na silnice řada "svátečních" motoristů - řidičů aut i motorkářů, kteří vyjíždějí na silnice jen občas.

Motocyklisté se ale stávají často oběťmi nehod také proto, že jsou méně chráněni bezpečnostními prvky než lidé v autech a také je mohou ostatní řidiči přehlédnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám