Hlavní obsah

Na Opavsku explodoval dům, do kterého hledač pokladů přinesl munici. Na místě zemřel

Právo, plk
Opava
Aktualizováno

Jeden člověk zahynul ve čtvrtek v podvečer ve Strahovicích na Opavsku při výbuchu rodinného domu. Detonace polovinu objektu zdemolovala. Podle informací Práva zemřel mladík, který s pomocí detektoru kovu nalezl v zemi výbušniny. Odnesl si je domů, kde explodovaly.

Foto: Policie ČR

Z domu zbyly jen trosky.

Článek

„Je to jedna z verzí,“ připustil policejní mluvčí Petr Směták s tím, příčina výbuchu je však stále předmětem prověřování. „Bližší informace budeme moci sdělit až na základě výsledků znaleckých zkoumání,“ dodal.

K výbuchu došlo krátce po 17. hodině. „Ještě před příjezdem záchranářů se dvěma osobám, které neutrpěly žádné poranění, podařilo dostat z domu ven. Další osoba byla nalezena v domě v místě výbuchu mrtvá,“ potvrdil tragickou bilanci exploze Směták.

Muži, kterého exploze zasáhla, už záchranáři pomoci nedokázali. Další dvě osoby prohlédli. „Sedmašedesátiletý muž nejevil známky vnějších poranění, nevyžadoval ošetření a byl ponechán na místě události. Jednašedesátiletou ženu s interními obtížemi a duševním otřesem ošetřili záchranáři na místě. Ani u ní neshledal lékař žádné zranění a po podání léků nebyl její transport do zdravotnického zařízení nutný,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Policie ČR

Z domu zbyly jen trosky.

Na místě zasahovalo nejen šest jednotek hasičů, kteří pomohli s evakuací deseti osob z okolí, ale i policejní pyrotechnici, psovod a policejní krizový intervent. „Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena, ale lze předpokládat, že bude vysoká, výbuch poškodil dům natolik, že statik zakázal vstup do objektu,“ sdělil policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám