Hlavní obsah

Na Olomoucku havarovalo obrněné vojenské vozidlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Vojenské obrněné vozidlo Iveco havarovalo ve středu odpoledne na Olomoucku. Podle policie auto sjelo do příkopu, dva vojáci byli zraněni. K nehodě vyrazil také vrtulník záchranné služby.

Foto: Armáda ČR

Vojenské vozidlo Iveco. Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala mezi obcemi Tršice a Doloplazy kolem jedné hodiny odpoledne.

„Podle prvotních informací vojenské vozidlo z prozatím přesně nezjištěných příčin havarovalo mimo komunikaci, do příkopu,“ uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Podle mluvčí generálního štábu ve vozidle cestovali čtyři vojáci. „Šlo o příslušníky 72. mechanizovaného praporu Přáslavice. Dva z nich byli převezeni do nemocnice na pozorování, jejich zranění jsou lehká,” řekla mluvčí armády Magdaléna Dvořáková.

„Na místě jsme zasahovali několika výjezdovými skupinami včetně letecké záchranné služby. Zraněné jsme transportovali do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení urgentního příjmu,” uvedl mluvčí záchranářů Pavel Lampa.

Příčiny nehody policisté vyšetřují, doprava na silnici je omezena.

Iveco 4x4 armáda používá podle svého webu se zbraňovou stanicí Protektor a je určeno pro využití v zahraničních operacích především v Afghánistánu. Je využíváno pro plnění přepravních, hlídkových a doprovodných úkolů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám