Hlavní obsah

Na Novojičínsku se převrátil náklaďák, vysypalo se skoro třicet tun štěrku

Právo, plk
Odry/Fulnek

Osmadvacet tun štěrku se v pondělí ráno vysypalo z korby nákladního automobilu MAN na okraj silnice I/47 mezi Odrami a Fulnekem na Novojičínsku. Řidiči se při nehodě naštěstí nic nestalo.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vyprošťování havarovaného nákladního automobilu z příkopu.

Článek

Nákladní auto se dostalo zatím z nezjištěných příčin po 7. hodině na okraj silnice, kde se převrátilo na pravý bok. Štěrk se přitom vysypal na zem, do půdy vyteklo asi 50 litrů nafty.

„Vysypaný štěrk vybral ze dvou třetin soukromý nakladač, o zbytek, který zůstal ležet na boku korby, se museli postarat hasiči lopatami,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zbytek štěrku odházeli hasiči ručně

Prázdný, přesto téměř 15tunový nákladní automobil postavil našikmo na okraj silnice zadní naviják speciálního vyprošťovacího vozu Bizon, na silnici jej pak během několika minut zvedl jeřáb.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasypali kontaminovaný příkop sorbentem

„Odkryl se tím kontaminovaný příkop, kde ihned po nehodě uniklo zhruba 50 litrů nafty přes uvolněné víčko palivové nádrže,“ dodal Kůdela s tím, že místo úniku zasypali hasiči sorbentem. O zbytek se pak podle něj postará specializovaná sanační firma, která odstraní zasaženou zeminu a okraj pole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám