Hlavní obsah

Na Lounsku havaroval autobus se studenty, jeden těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blšany
Aktualizováno

U Blšan na Lounsku havaroval v neděli ráno patrový autobus převážející zhruba 70 studentů ve věku 15 až 18 let a dospělých. Jeden ze studentů byl s podezřením na vážné poranění převezen do pražské nemocnice v Motole, další čtyři utrpěli středně těžká zranění. Nikdo ale není v ohrožení života, řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Na Lounsku havaroval autobus s dětmiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Údaje o raněných upřesnili záchranáři během odpoledne, původně uváděli sedm těžkých zranění.

Autobus vyrážel před osmou hodinou ze Žatce a vezl studenty na lyžařský kurz. Nehoda se stala krátce před 09:00 na silnici 27 u Blšan. „Řidič patrového autobusu vyjel mimo silnici, kde havaroval a převrátil se. Převážel zhruba sedm desítek dětí. Na místo byl vyslán krizový autobus hasičů,“ doplnil Vítek.

Co se stalo, není podle něj zatím jasné, policie nehodu vyšetřuje. Silnice v místě nehody je uzavřena, policisté v Pšově a Blšanech odklání dopravu na Podbořany.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda autobusu u Blšan

Všichni  zranění jsou mimo ohrožení života.

Na Plzeňsku havarovalo auto s dětmi z dětského domova, šest jich odvezli do nemocnice

Krimi

Podle Voleníka zasahovaly na místě čtyři posádky záchranářů z Ústeckého kraje, kterým přijela na pomoc i posádka ze Středočeského kraje, jedna posádka soukromé služby a dvě z Plzeňského kraje. „Na místo letěl i vrtulník, kvůli husté mlze ale nemohl přistát,“ řekl mluvčí záchranné služby

Vedle sedmi vážněji poraněných prohlédli záchranáři i dalších 62 účastníků nehody. „Sanitky a autobusy je rozvezou k vyšetření do nemocnic v Rakovníku, Žatci, Chomutově a Mostu,“ dodal Voleník.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda autobusu u Blšan

Reklama

Výběr článků

Načítám