Hlavní obsah

Na Kroměřížsku pobíhá puma, lhal muž. Dostal podmínku za poplašnou zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Okresní soud v Kroměříži uložil roční podmínku 36letému muži, který loni v červenci oznámil policii na tísňové lince, že u Zdounek na Kroměřížsku viděl pumu. Policie zjistila, že si zprávu o pohybu šelmy vymyslel. Výskyt zvířete dokládal fotografií, která ale byla stažená z internetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za šíření poplašné zprávy muži hrozilo až tříleté vězení. Na jeho potrestání upozornil ve čtvrtek server iRozhlas.cz, kterému to potvrdila okresní státní zástupkyně Jana Kranzová.

Soud muže uznal vinným ze šíření poplašné zprávy. „Bylo u něj podmíněně upuštěno od potrestání a stanovena zkušební doba v trvání jednoho roku za současného vyslovení dohledu nad obviněným," řekla serveru Kranzová.

Okresní státní zastupitelství v Kroměříži se případem zabývalo ve zkráceném přípravném řízení. V návrhu na potrestání tak uvedlo nižší trest, než stanovuje zákon. Muž se policistům při výslechu přiznal, že si vše vymyslel.

Muž si vymyslel pumu na Kroměřížsku, hrozí mu až tři roky

Krimi

Zprávy o možném pohybu pumy přijali policisté loni v létě z několika míst v České republice. Jen na Kroměřížsku prověřovali podobná svědectví například u Hoštic, Dřínova nebo Litenčic, kde přivolaný veterinář zjistil, že nalezené stopy patří velkému psovi.

Policejní mluvčí Simona Kyšnerová tehdy uvedla, že policie v těchto případech žádné protiprávní jednání neshledala.

Reklama

Výběr článků

Načítám