Hlavní obsah

Na Královéhradecku zadrželi tři amnestované

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pobyt na svobodě si dlouho neužila trojice amnestovaných zadržených během posledních dvou dnů v Královéhradeckém kraji. Jednoho propuštěného vězně chytli policisté v Hradci Králové a zbylé dva na Trutnovsku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Průčelí valdické věznice

Článek

Pohledem policistů nejhoršího skutku se dopustil ve čtvrtek okolo šesté hodiny ráno 39letý muž na královéhradeckém Slezském předměstí. Vězeň propuštěný z valdické věznice vnikl za použití fyzického násilí do bytu stejně staré známé.

„Vzhledem k tomu, že byl evidentně pod vlivem drog a žena znala jeho kriminální minulost, oprávněně se obávala o život a život syna. „Násilník byl v minulosti odsouzen pětkrát za trestnou činnost násilného charakteru,“ charakterizovala případ mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Ježková.

Muž nešetřil vulgárními výrazy na adresu zasahujících policistů donucených použít donucovací prostředky. Násilníkovi obviněnému z trestného činu porušování domovní svobody hrozí kvůli možnému naplnění vyhrůžek vazba a opětovný až dvouletý pobyt za mřížemi.

Vyděsil uklízečku ve škole

Dvojice amnestovaných skončila v rukou policistů na Trutnovsku. Policisty z Hostinného zalarmovala zpráva o ženě, která ve středu vyskočila z okna v přízemí gymnázia, protože ji při úklidu chodby vyděsil k smrti neznámý muž, který neměl ve škole co pohledávat.

Policisté museli při zatýkaní 37letého díky amnestii propuštěného muže s pestrým trestním rejstříkem použít donucovacích prostředků. Muž se doposud dopustil 21 majetkových a násilných trestných činů. „Naposledy byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání devět let pro loupež, znásilnění, krádež a další,“ přiblížila Ježková.

Chtěli prodat kradené auto

Posledního z trojice amnestovaných zadrželi policisté v Trutnově v osobním voze odcizeném loni v květnu v Liberci. Vůz Peugeot 107 chtěl 32letý amnestovaný vězeň spolu s komplicem prodat.

„Řidič vozu čelí obvinění z přečinu podílnictví, za který mu hrozí až čtyřleté vězení. Spolujezdec, který s největší pravděpodobností na prodeji participoval, je amnestovaný vězeň, jehož roli v případu policisté prověřují,“ podotkla Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám