Hlavní obsah

Na Karlovarsku se čelně srazily dva osobní vlaky. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, jas, vor

Na trati mezi Perninkem a Novými Hamry se v úterý odpoledne čelně srazily dva osobní vlaky. Na místě je kolem 20 zraněných. Mluvčí karlovarských záchranářů Radek Hes v České televizi potvrdil, že zemřeli dva lidé. Předtím ČT hovořila o třech.

Sražené vlaky na trati mezi Perninkem a Novými HamryVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Podle policie jelo v obou vlacích celkem asi 30 lidí včetně personálu. Policisté nehodu vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Všichni zranění, kterých je kolem dvou desítek, jsou již vyproštěni.

Podle redaktora deníku Právo se srazily dvě soupravy Regionova a Regioshark Českých drah. Jejich kabiny jsou zdemolované. Na místě zasahuje asi stovka hasičů.

"Celkový počet zraněných zatím není možné upřesnit, půjde o 20 až 30 lidí," řekl Hes ČTK s tím, že některá zranění jsou vážná. Nelze tak vyloučit ani další oběti na životech. "Na místě zasahuje sedm posádek z Karlovarského kraje, tři z Ústeckého i záchranáři z Německa. Požádali jsme o pomoc i leteckou záchrannou službu a na místo letí vrtulníky z Ústeckého kraje, z Plzně i z Chemnitzu (Saské Kamenice)," uvedl Hes. Podle něj při nehodě zemřeli dva lidé.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala k nehodě došlo mezi stanicí Nové Hamry a dopravnou Pernink. „Dle prvotních informací je na místě větší počet zraněných. Provoz na trati je přerušen. Drážní inspekce bude šetřit příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku,” uvedl Drápal.

Foto: Policie ČR

Nehoda vlaků u Perninku

Nehoda se stala necelý kilometr od nádraží v Perninku v hornatém terénu, kde je velmi obtížné zasahovat. "Byla takto vyčleněna skupina hasičů a policistů, která prohledává okolí srážky, protože v takových případech se stává, že zranění jsou v šoku a opustí místo nehody a odejdou pryč," doplnil Kasal.

Na Karlovarsku se čelně srazily dva osobní vlaky. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných. Video: Právo/Rudolf VolemanVideo: Rudolf Voleman, Právo

Podle mluvčího Karlovarské krajské nemocnice Vladislava Podrackého byl v nemocnici v Karlových Varech vyhlášen takzvaný traumaplán, který se vyhlašuje v případě mimořádných událostí, kdy se čeká více zraněných.

Foto: Jiří Forman / Aktu.cz

Čelní srážka dvou osobních vlaků U Perninku na Karlovarsku

České dráhy nasadily na trati v úseku Nejdek–Nové Hamry

náhradní autobusovou dopravu.

Trať spojuje Karlovy Vary dolní nádraží a německý Johanngeorgenstadt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám