Hlavní obsah

Hledaný muž na Karlovarsku podle starosty zaútočil sekerou na pošťáka kvůli balíčku

Právo, Novinky, kub, vor
Aktualizováno

Kriminalisté vyšetřují od pátečního dopoledne násilný čin, ke kterému došlo v Aši na Karlovarsku. Podle policie jsou dva lidé vážně zranění. V souvislostí s případem policie pátrá po podezřelém muži a varuje případné svědky, aby se ho nepokoušeli zadržet. Starosta Aše uvedl, že muž zaútočil, protože mu pošťák nechtěl dát balíček.

Místo trestného činu v AšiVideo: Policie ČR

 
Článek

„V Aši došlo k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěly dvě osoby vážná zranění. Po pachateli v současné době usilovně pátráme,“ sdělila policie na Twitteru.

Kriminalisté pátrají po 20letém Patriku Wächterovi, který je štíhlý a světlovlasý.

„Je oblečen do béžové bundy s kapucí a tmavých kalhot. Může být ozbrojen. Upozorňujeme veřejnost, aby se ho nepokoušela zadržet, ale ihned informovala policii,“ sdělila mluvčí policie Zuzana Týřová.

Muže obviněné ze střelby na Třebíčsku poslal soud do vazby

Krimi

„Záchranná služba zasahovala u dvou napadených osob. Ošetřila je a v kritickém stavu je převážela pozemní cestou do Fakultní nemocnice v Plzni - Lochotíně. Kvůli počasí nebylo možné, aby vzlétnul vrtulník,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranné služby Radek Hes s tím, že další informace nemůže na přání policie zatím poskytnout.

Foto: Policie ČR

Hledaný Patrik Wächter

„Podle posledních informací jsou napadení v plzeňské nemocnici mimo ohrožení života,“ uvedl ašský starosta Dalibor Blažek (HNHRM), podle kterého byli napadeni poštovní doručovatel a jeho přítelkyně.

„Oni přivezli poštu a tenhle mladý feťák se údajně dožadoval balíčku, který nebyl pro něj, ale pro jeho kamaráda. Oni mu ho nemohli dát, tak je napadl sekerou do hlavy,“ pokračoval starosta, podle kterého byl agresor zhruba před třemi roky v partě, která přepadla s kuší benzínovou stanici.

Policie podrobnosti neuvedla. Kriminalističtí technici ale na místě činu zajišťovali stopy na dodávce České pošty.

„V Aši je pozdvižení. Je tu policistů jako nikdy před tím a hledají ho. My jsme to dali na sociální sítě, takže tím, že je Ašský, tak ho tady většina zná. Když se někde objeví, tak je to jen otázka času, než ho chytí,“ dodal Blažek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám