Hlavní obsah

Na Jablonecku pobíhá divoká šelma, nechoďte na houby, varuje radnice

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Na Prosečském hřebenu u Jablonce nad Nisou lidé ve středu zahlédli divokou šelmu, uvedla mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová. Podle vyjádření odborníků má jít o zhruba roční blíže neurčenou exotickou kočkovitou šelmu. Bezpečnostní složky důrazně varují, aby se lidé ke zvířeti nepřibližovali a okamžitě volali linku 158 nebo 156.

Foto: MP Jablonec nad Nisou

Po Jablonecku pobíhá divoká šelma.

Článek

„V současné době po šelmě pátrá policie společně s myslivci a jabloneckou městskou policií. Jelikož jde zřejmě o exotické zvíře, které požívá dle mezinárodní úmluvy ochrany, není možné ji odlovit, ale musí být odchycena,“ uvedl zástupce ředitele městské policie Michal Švarc.

Dodal, že by lidé v současné době rozhodně neměli vstupovat do lesů na Prosečském hřebenu. „Nedoporučujeme venčit zde psy, chodit na houby. Hlavně nedoporučujeme, aby si děti chodily do lesa hrát,“ varoval Švarc.

Strážníci žádají, aby každý, kdo zvíře zahlédne, neprodleně informoval městskou nebo státní policii.

„Případně kdyby se podařilo zvíře vyfotit, aby zaslal fotografii na e-mail operačního střediska strážníků spolu se základními informacemi, včetně bližšího popisu zvířete, jeho chování, například zda je agresivní, či naopak přítulné, a směru pohybu,“ dodala Fričová.

Reklama

Výběr článků

Načítám