Hlavní obsah

Z kamionu na D1 unikla kyselina a poleptala řidiče

– Kroměříž • Aktualizováno

Provoz na 256. kilometru dálnice D1 u Kroměříže ve středu po sedmé hodině ráno na několik hodin zastavila 94procentní kyselina sírová, která unikla na vozovku z nákladního auta. Řidič má poleptané ruce. Po poledni byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Hasiči likvidovali žíravinu vylitou na 256. kilometru dálnice D1 při havárii nákladního auta.

Článek

Policie dálnici uzavřela ve směru na Ostravu mezi 253. a 258. kilometrem a do 11:30 řidiči jezdili přes Zlobice, Lutopecny a Kroměříž, uvedli policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová a mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička.

Podle hasičů při manévru nákladního auta praskly dva kontejnery, ze kterých začala unikat kyseliny sírová. „Řidič se po zastavení vozidla pokoušel únik zastavit a přitom si popálil obě ruce, proto byl převezen do nemocnice,“ popsal Žemlička.

Jak dále uvedl, kyselinou je potřísněn asi 800 metrů dlouhý úsek dálnice, kde kyselinu zlikviduje údržba dálnice. Hasiči zasypali sorbentem kyselinu uniklou v místě nehody. „Látka již neuniká,“ konstatoval mluvčí hasičů.

Auto se nepřevrátilo a je pojízdné. Od poledne je jeden z pruhů průjezdný, s ukončením zásahu počítají policisté v odpoledních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám