Hlavní obsah

Na chlapce spadla branka, utrpěl těžká zranění

Čtrnáctiletý chlapec utrpěl ve středu večer v obci Brada na Jičínsku těžká zranění poté, co na něj spadla kovová konstrukce fotbalové branky. Příčinu neštěstí nyní vyšetřují policisté, řekla mluvčí jičínských policistů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Neštěstí se stalo po 20:00 hodině na fotbalovém hřišti, chlapec utrpěl těžká zranění krku a krční páteře, se kterými ho záchranáři převezli do hradecké fakultní nemocnice," uvedla mluvčí.

Server tn.cz uvedl, že student z Dánska se na brance s největší pravděpodobností houpal. Následně se na něj konstrukce převrátila a prudce ho udeřila.

V Česku v posledních letech kovové konstrukce na sportovištích těžce zranily či zabily několik dětí. Například v srpnu 2008 v obci Žilina na Kladensku vážně zranila padající fotbalová branka dvanáctiletého chlapce, který utrpěl poranění hlavy.

Vloni v srpnu usmrtila kovová branka desetiletého chlapce v Přibyslavicích u Okříšek na Třebíčsku. Chlapec podle dostupných informací lezl s kamarádem na branku na fotbalovém hřišti. Branka se převrátila, udeřila ho do hlavy a zlomila mu vaz. Hoch byl na místě mrtev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám