Hlavní obsah

Na Českolipsku zemřela na Štědrý den šedesátiletá řidička

Právo,

Během několik minut vyjížděli na Štědrý den dopravní policisté na Českolipsku hned ke dvěma dopravním nehodám. Při jedné byl vážně zraněný chodec, druhá měla ty nejhorší následky. Zemřela při ní 60letá řidička.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté po zákroku v Plzni, při kterém dopadli muže, jenž měl postřelit přítelkyni

Článek

„První nehodu nahlásil sám řidič. Na linku 158 sedm minut po třetí hodině odpoledne oznámil, že v ulici Roháče z Dubé v centru České Lípy srazil 47letého muže,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Přímo na místě střetu jej ošetřovali profesionální zdravotníci, kteří ho následně převáželi do liberecké nemocnice. „Muže jsme ve vážném stavu, napojeného na umělou plicní ventilaci, převezli pozemní posádkou na traumacentrum Krajské nemocnice Liberec,“ sdělil ke zranění muže informace mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michail Georgiev.

Okolnosti střetu a zejména míru zavinění jednotlivých účastníků nehody policisté prošetřují. Řidič v rámci šetření nehody podstoupil i orientační dechovou zkoušku, její výsledek byl negativní.  U chodce nebylo možné z důvodu špatného zdravotního stavu provést dechovou zkoušku, byl proto nařízen odběr krve.

„Druhá nehoda, byla na tísňovou linku policistů oznámena profesionálními zdravotníky dvaadvacet minut po třetí hodině odpoledne, skončila bohužel velmi smutně, a to ztrátou života,“ dodala Suchánková a připojil popis průběhu nehody.

„K havárii osobního vozu došlo na silnici č. 278 v Hamru na Jezeře. Řidička, která jela od Hamru na Jezeře směrem na Stráž pod Ralskem, ze zatím nezjištěných příčin vyjela ze silnice mimo vozovku, kde se s autem převrátila a zůstala pod ním zaklíněna,“ řekla policejní mluvčí.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje již nešlo ženě pomoci. „Lékař na místě musel bohužel konstatovat smrt, zranění byla neslučitelná se životem,“ doplnil Georgiev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám