Hlavní obsah

Na Blanensku hoří les. Zasahuje stovka hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sloup
Aktualizováno

S rozsáhlým požárem lesa se od pátečního odpoledne potýkají jihomoravští hasiči u obce Sloup na Blanensku. Plameny zasáhly plochu nejméně zhruba 100 x 100 metrů. Hasiči postupně zvýšili stupeň poplachu z 3. na zvláštní, určený pro mimořádné události. V pět hodin odpoledne hasiči ohlásili, že mají plameny pod kontrolou.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár lesa na Blanensku

Článek

Hasiči měli nahlášený požár krátce před 13. hodinou. Jejich mluvčí Jaroslav Mikoška uvedl, že zpočátku mělo jít o rozlohu požáru zhruba 100 x 100 metrů, později ale nebylo jasné, zda se oheň rozšířil dál a případně v jakém rozsahu.

Hasiči pak na Twitteru oznámili, že nasadili 21 vodních proudů a vrtulník udělal 45 shozů vody.

„Požár máme pod kontrolou. Celkem nasazeno 37 hasičských jednotek," informovali hasiči k 17. hodině. Zasahuje tam přes 100 hasičů.

Zvláštní stupeň následoval po předchozím 3. stupni. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, neboli zvláštní, vyhlašovaný při mimořádných situacích.

Na většině území Česka platí aktuálně výstraha před rizikem požárů. Meteorologové varují také před vysokými teplotami, bouřkami a rizikem povodní.

V nočních bouřkách může spadnout extrémní množství srážek

Počasí
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Rozsáhlý požár na Blanensku

Reklama

Související články

V Brně hořela ubytovna. Zranilo se sedm lidí

V Brně-Štýřicích hořel byt v ubytovně, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Objekt musely opustit tři desítky lidí. Záchranáři ošetřili sedm lidí,...

Výběr článků

Načítám