Hlavní obsah

Muž zemřel po útoku vos na alergickou reakci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po útoku roje vos zemřel v sobotu odpoledne šestašedesátiletý muž na zahradě u domu na Ostravsku. Kvůli alergické reakci u něj došlo k selhání základních životních funkcí a záchranáři už mu nedokázali pomoci.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Vosa obecná (Vespula vulgaris)

Článek

Záchranka byla přivoláno prostřednictvím tísňové linky v odpoledních hodinách. „Šestašedesátiletý muž, jehož vosy napadly na zahradě, jevil nejprve známky šokového stavu a následně upadl do bezvědomí. Při příjezdu na místo události zjistil zasahující lékař, že došlo k selhání všech základních životních funkcí,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Pacientovi byla pod něj poskytnuta nepřímá srdeční masáž, ke slovu se dostaly i defibrilační výboje. Přes veškeré úsilí se záchranářům nepodařilo obnovit srdeční činnost a asi po hodinu trvajícím oživování byl lékař nucen konstatovat jeho smrt.

„K alergickým reakcím a zdravotním komplikacím po bodnutí hmyzem vyjíždějí záchranáři v Moravskoslezském kraji během letní sezóny v desítkách případů, takto těžká reakce končící smrtí postiženého je však výjimečná,“ dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám