Hlavní obsah

Muž zemřel na střeše kamiónu

– Ostrava
Právo, Denisa Tealříková

Velmi náročný a netradiční zásah mají za sebou ostravští záchranáři. V pátek před polednem vyjeli do Ostravy-Hrabové k dvaapadesátiletému muži, který náhle upadl do bezvědomí při práci na korbě kamiónu a plachtové střeše. Záchranáři museli vyšplhat za ním na střechu vozidla, kde se jej snažili zachránit. I přes více než tři čtvrtě hodiny trvající resuscitaci však muž zemřel na náhlé srdeční selhání.

Článek

„Pacient pracoval na korbě vozidla a plachtové střeše, když najednou kolegy upozornil na to, že je mu nevolno. Následně pak zkolaboval a zůstal ležet na střeše kamiónu. Svědkové ihned zavolali záchrannou službu a zároveň se muži snažili laicky podat první pomoc. Po chvíli se k nim přidala i kolem jedoucí policejní hlídka,“ popisoval zásah mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Když záchranáři dorazili na místo, muž byl stále v bezvědomí a nejevil žádné známky života. Posádka proto pokračovala rozšířenou resuscitací za použití přístrojové techniky stále na střeše nákladního vozu, kam musela vylézt i se všemi pomůckami.

„Museli dorazit také hasiči, kteří záchranářům pomohli s přepravou pacienta na zem. Záchranáři se i pak ještě další téměř tři čtvrtě hodiny pokoušeli obnovit u muže srdeční činnost, avšak jejich úsilí nebylo úspěšné. Lékař musel nakonec konstatovat smrt,“ dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám