Hlavní obsah

Muž ze seznamky na schůzkách v Praze uspal a okradl nápadníky, hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže hovořícího několika jazyky, který se na internetové seznamce zaměřené na stejné pohlaví prezentoval nabídkou romantického setkání, hledá pražská policie. Podle vyšetřovatelů nejméně dva muže na rande uspal a okradl. Jeden z nich dokonce skončil v nemocnici. Podle policie lze předpokládat, že obětí může být více.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z loupeží umístil své fotografie na seznamovací portál

Článek

Dvě loupeže se odehrály minulý týden v sobotu a v neděli v Praze 4. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová s tím, že podezřelý muž postupoval pokaždé stejně.

Seznamkový podvodník na ženách vylákal 1,5 miliónu, policie žádá o pomoc

Krimi

„Přes seznamovací portál se seznámil s oběma poškozenými, kteří ho následně pozvali k sobě do bytu. Tam společně popíjeli alkohol. V nestřežený okamžik nalil podezřelý poškozenému do nápoje tekutinu. Po jeho vypití se oběti udělalo nevolno a okamžitě usnula,” popsala případy mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži ze seznamky, podle výpovědi poškozených hovořil několika jazyky.

Situace měl podezřelý využít tak, že sebral z bytů elektroniku a zmizel. Následkem ale nebyly jen ukradené věci.

„Jeden z poškozených po vypití nápoje a následném probuzení musel vyhledat lékařskou pomoc a nyní je hospitalizován,” upřesnila Siřišťová.

Důvěřivá padesátnice poslala muži intimní fotografie, začal ji vydírat

Krimi

Policisté předpokládají, že vzhledem k tomu, že se muž prezentoval na internetové seznamce, může být podobných případů více. Hledají tedy vedle samotného podezřelého i další svědky, případně poškozené.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži ze seznamky

„Kriminalisté disponují fotografiemi podezřelého, které umístil na seznamovací portál. Dle výpovědi poškozených se mělo jednat o zhruba dvacetiletého muže, který mluvil několika cizími jazyky,” zmínila mluvčí.

„Vzhledem k tomu, že nemůžeme vyloučit, že by se mohlo jednat o cizince, prosíme, aby zbystřili hoteliéři, ubytovatelé a recepční. Právě v jejich zařízení může tento muž bydlet,” doplnila Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži ze seznamky, podle výpovědi poškozených je mu zhruba dvacet let.

Kriminalisté ale zároveň zdůraznili, že vzhledem k počátku vyšetřování je rovněž ve hře, že se o cizince nejednalo.

„Prosíme kohokoliv, kdo ho poznává, ať se ozve na linku 158,” uvedla mluvčí.

Případ vyšetřovatelé řeší jako loupež, za což pachateli v případě soudu hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám