Hlavní obsah

Muž z Plzeňska si k důchodu přivydělával prodejem drog

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté na jižním Plzeňsku odhalili prodejce pervitinu, který se věkem zařadil mezi nejstarší dealery drog. Letos pětašedesátiletý muž z Nové Vsi měl podle kriminalistů stálou klientelu, k trestné činnosti se přiznal a při vyšetřování spolupracoval.

Foto: Policie ČR

Pervitin připravený k distribuci (ilustrační foto)

Článek

Smyčka se kolem seniora začala utahovat na podzim loňského roku. Zadržen byl ve čtvrtek, po výslechu ho policisté propustili na svobodu. „Je obviněný z nedovoleného prodeje omamných a psychotropních látek a jejich přechovávání. Za to mu hrozí až pět let vězení,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle ní kriminalisté zajistili při domovní prohlídce bílou krystalickou látku a sušinu. “Pravděpodobně metanfetamin a marihuanu. To potvrdí až rozbor,“ doplnila mluvčí. Doma měl obviněný muž i injekční stříkačky. „Sám je také uživatelem drog,“ upozornila Jelínková.

Podle místostarosty Nové Vsi Ivana Krause jde o člověka, který v obci vaří a prodává drogy spoustu let. „Stahují se sem jeho klienti. Pak odjedou na kraj vesnice, tam si aplikují drogu, odhodí stříkačku a čučí v autě,“ uvedl místostarosta.

Žebříčku nejstarších drogových dealerů v České republice jasně vévodí 81letý důchodce z Kolínska, kterého policisté obvinili loni v červnu za prodej marihuany a pervitinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám