Hlavní obsah

Muž z Havlíčkobrodska doma ukrýval zbraně i bojové chemické látky

– Havlíčkův Brod

Třiašedesátiletého muže z malé obce u Chotěboře na Havlíčkobrodsku obvinili kriminalisté z nedovoleného ozbrojování. Při domovní prohlídce u něj našli mnoho zbraní a střeliva a také chemické bojové látky. Některé zbraně muž držel nelegálně.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Za to mu hrozí až dvouletý trest. Pokud bude obvinění rozšířeno na držení zakázaných bojových prostředků, může ztratit svobodu až na osm let. Řekla to policejní mluvčí Jana Kroutilová.

"Při domovní prohlídce jsme našli různé druhy legálně i nelegálně držených pistolí, revolverů a pušek, velké množství různého střeliva a ampule s neznámými látkami," uvedl kriminalista František Šteidl. Zbraně a munice budou podrobeny expertize.

Kriminalisté také prověří, zda s nimi nebyl v minulosti spáchán trestný čin. Při zkoumání zajištěných neznámých látek kriminalisté zjistili, že jedna z beden obsahovala skutečné bojové chemické prostředky, jejichž přechovávání je mezinárodní smlouvou zakázané.

Kriminalisté se budou zabývat také původem těchto bojových látek. Policejní komisař pak zváží rozšíření trestního stíhání o vývoj, výrobu a držení zakázaných bojových prostředků.

Reklama

Výběr článků

Načítám