Hlavní obsah

Muž vyskočil z okna a snědl směnku za zlato, hrozí mu až osm let

Uherské Hradiště

Policie obvinila 35letého muže z Uherského Hradiště ze zpronevěry. Jako obchodní zástupce pražské firmy podle policie odebral 675 gramů zlata, za které ale neodvedl tržbu zhruba 538 tisíc korun. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až osm let vězení.

Foto: Karel Felt, Právo

Ilustrační foto

Článek

Obviněný pracoval u poškozené společnosti několik let. Na schodek mezi odebraným a prodaným zbožím se přišlo při inventuře. Muž poté podepsal směnku, která měla jistit náhradu škody, a firma mu dala nějaký čas na uhrazení schodku.

Po několika týdnech přijel obchodní zástupce do Prahy problém řešit. "V průběhu jednání ale sebral směnku, vyskočil z okna v přízemí a směnku na zahradě snědl," popsala vedoucí uherskohradišťské hospodářské kriminálky Dana Růžičková.

Společnost se poté obrátila na policii. Kriminalisté v těchto dnech muže obvinili. "Vinu nedoznává. Říkal, že za zlato nedostal zaplaceno, že mu nezaplatili koneční odběratelé," doplnila Růžičková.

Podle ní je výjimečné, aby obviněný ze zpronevěry řešil svůj problém snědením směnky zajišťující dluh. Tento postup mu ale u soudu pravděpodobně nepomůže. Podle policie totiž má poškozená firma odběry nezaplaceného zboží potvrzené na dokladech.

Reklama

Výběr článků

Načítám