Hlavní obsah

Muž vběhl pod auto na Zlínsku, našli ho mrtvého v poli

Právo, jr
Zlín

Tragickou dopravní nehodu, při níž zemřel v sobotu večer mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku chodec, vyšetřují zlínští policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu kolem půl desáté večer se vracel z nákupního střediska v Otrokovicích sedmadvacetiletý řidič. Při jízdě mu vběhla do cesty osoba, kterou autem srazil. Okamžitě zareagoval, zastavil a zavolal policisty. Ti se dostavili na místo během tří minut. Zanedlouho našli na poli ležet bezvládné tělo muže. Lékařka u něj po příjezdu konstatovala smrt,“ popsala v pondělí mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Mrtvého muže ztotožnila jeho třiašedesátiletá matka z Otrokovic, kterou policisté přivezli na místo. Uvedla, že svého čtyřiatřicetiletého syna viděla před několika hodinami. Chtěl ji navštívit, ale protože byl pod vlivem alkoholu, nepustila ho k sobě,“ sdělila mluvčí.

Kriminalisté nařídili pitvu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu usmrcení z nedbalosti, kterého se mohl dopustit sedmadvacetiletý řidič osobního auta. Hrozí mu až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám