Hlavní obsah

Muž v Praze unesl svoji čtyřletou dceru, zadrželi ho až na polsko-ukrajinské hranici

Praha
Aktualizováno

Pražská policie pátrala od noci ze čtvrtka na pátek po devětačtyřicetiletém muži a jeho čtyřleté dceři, která je svěřena do péče matky. Muž byl podezřelý, že dítě matce na Vinohradech násilím odebral a odjel neznámo kam, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Jan Daněk. Muže nakonec zadrželi až v Polsku na hraničním přechodu u města Lubaczów.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po podezřelém vyhlásili policisté celostátní pátrání s tím, že je na něj vydán předchozí souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou. Muž i dívka pocházejí z Ukrajiny.

„Muž je otcem dítěte, přičemž dítě bylo obvodním soudem pro Prahu 3 svěřeno do péče matky. Té podezřelý včera okolo 17. hodiny v místě bydliště na Vinohradech dceru násilím odebral a z místa odjel vozidlem značky Škoda neznámo kam,” uvedl Daněk.

Zhruba osm hodin jízdy

Muž byl i s dítětem nakonec zadržen na hranici Polska a Ukrajiny. „Jelikož byl předpoklad, že by muž mohl chtít opustit Českou republiku a cestovat na Ukrajinu, provedli policisté opatření na hranicích. Muže se díky tomu podařilo zadržet na polsko-ukrajinských hranicích,” dodal později Daněk.

Mluvčí uvedl, že zahraniční policie muže zastavila na hraničním přechodu u polského města Lubaczów, podrobnosti k okolnostem zadržení česká policie nesdělila. Hledaný tak musel z Prahy urazit zhruba 800 kilometrů za necelých osm hodin jízdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám