Hlavní obsah

Muž v Ostravě zemřel po kouření syntetického kanabinoidu, druhý je ve vážném stavu

– Ostrava
Právo, hon

Smrt v souvislosti s užitím syntetického kanabinoidu v kombinaci s alkoholem vyšetřuje policie v Ostravě. V centru města byli v pondělí nalezeni dva muži ve velmi vážném stavu, jeden z nich poté zemřel.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že oba muži zřejmě požili psychotropní látku - syntetický kanabinoid, a to kouřením. Dále měli muži pít alkohol. Užití popsaných návykových látek pravděpodobně zapříčinilo výrazné zdravotní obtíže s tragickým následkem. Dvaatřicetiletý muž později zemřel, 36letý muž byl ve vážném stavu hospitalizován,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná. Přesnou příčinu by měla ještě potvrdit soudní pitva.

Policie v souvislosti s případem upozorňuje veřejnost na možný následek na zdraví po požití syntetických kanabinoidů. Laicky lze popsat tuto psychotropní látku jako sušenou rostlinnou hmotu podobající se nadrcenému konopí nebo rostlinnému koření.

„Kriminalisté nyní dokumentují veškeré souvislosti a zjišťují informace k osobě nebo k osobám, které předmětné látky poškozeným poskytly,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám