Hlavní obsah

Muž si vzal ženy jako rukojmí a vyhrožoval výbuchem

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dramatická situace se odehrála v sobotu ráno v baru ve Vyšehradské ulici v Praze 2. Pětadvacetiletý Slovák zde držel jako rukojmí dvě ženy. Při telefonátu na policii vyhrožoval, že celý bar vyhodí do povětří. Muže se nakonec policistům podařilo zneškodnit. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,6 promile alkoholu.

Článek

Muž zavolal kolem šesté ráno na tísňovou linku kde vyhrožoval, že výbušninou usmrtí dvě rukojmí. Policie uzavřela celé okolí. "Situace byla kritická, byla zde důvodná obava z toho, že muž své výhružky naplní," uvedla pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Když útočník zpozoroval v okolí policisty, vyšel ven s jednou ženou a vyhrožoval, že když okamžitě neodejdou, zabije rukojmí a podnik vyhodí do vzduchu. Před sedmou hodinou se podařilo jedné z žen utéct. O několik minut později z baru vyšla i druhá zadržovaná žena - barmanka.

Policisté poté vtrhli do zařízení a muže zadrželi. Žádnou výbušninu u něj nenašli, ale při dechové zkoušce muži naměřili 1,6 promile alkoholu. Cizinec se poté neúspěšně pokusil o útěk. Nyní ho čeká obvinění z vydírání.

Podle informací policie obě ženy muže z dřívějška znaly, bar navštěvoval pravidelně. V pátek večer se snažil navázat kontakt se známou barmanky. Žena o něj však nejevila zájem. Vypukla hádka a muž začal podle policie obě ženy ohrožovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám