Hlavní obsah

Muž si šel stěžovat na radnici a zbil místostarostu

Právo, Novinky, ČTK, pch, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBÍČ

Místostarostu Třebíče Miloše Maška (ČSSD) napadl v pondělí odpoledne v jeho kanceláři agresivní občan. Mašek skončil s pohmožděninami hlavy, zápěstí a hrudníku v místní nemocnici. Případem se zabývá policie.

Článek

"Policie šetří případ jako útok na veřejného činitele," uvedl mluvčí policie Karel Neumann. Útočníkovi hrozí až tři roky vězení.

Šestačtyřicetiletý muž si přišel údajně za místostarostou stěžovat na špatnou konstrukci bytového domu, v němž bydlí. Slyší totiž hluk z chodby a okolních bytů.

Z 51 procent bytovku vlastní město, zbývající podíl bytové družstvo. Případ se na radnici řeší zhruba tři roky. Stavitel údajně byt stěžovatele tehdy odhlučnil, vysvětlil mluvčí radnice Ivan Přibík.

Když muž začal být slovně agresivní a odmítl opustit kancelář. Místostarosta chtěl z místnosti odejít, ale muž ho napadl a zmlátil.

Přišel na ohlášenou schůzku

Sekretářka napadeného místostarosty Jitka Tobolková Právu v úterý řekla, že muž se choval při příchodu na schůzku úplně normálně.

"Měl sjednanou schůzku, ale přišel o půl hodiny dříve. Odkázala jsem ho na později. Muž pak přišel i s panem Maškem a zavřeli se do jeho kanceláře. Po krátké době se rozlétly dveře, které vypadly z pantů a jimi doslova vylétl pan místostarosta," popsala incident Tobolková.

Agresivní muž místostarostu podle jeho sekretářky poté přitiskl ke stolu a tloukl ho. Ženě se dalšímu útoku nepodařilo zabránit, a proto přivolala hlídku městské policie, které muže zpacifikovala. Policisté pak muži nasadili pouta a odvedli ho.

"Pan místostarosta skončil v nemocnici, tekla mu krev ze spánku a z ruky. Na obličeji byly patrné známky po úderu," doplnila Tobolková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám