Hlavní obsah

Muž se vážně zranil při odpalování pyrotechniky

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POLICE NAD METUJÍ

Vážné rukou zranění si způsobil v sobotu dopoledne v Polici nad Metují na Náchodsku sedmačtyřicetiletý muž, když se snažil odpálit pyrotechniku. Předmět, který si pravděpodobně sestrojil po domácku, mu v rukou explodoval předčasně

Foto: Milan Haluška
Článek

Událost se přihodila při výročním zasedání tzv. Krčma senátu, což je místní spolek, který se každý týden schází v hostinci Krčma. "Na slavnostní výročku pozvali členy podobných spolků z Broumova a Náchoda. Událost s pyrotechnikou se právě stala jednomu z náchodských," řekl starosta Police Zdeněk Kadidlo (ODS), který byl události přítomen. "Domnívám se, že dělbuch si vyrobil sám, nevypadalo to jako profesionální práce," dodal.

K výbuchu došlo, když se účastníci před hostincem chystali před zahájením akce vyfotografovat. "Tento obřad každoročně natáčím videokamerou, letos jsem to výjimečně neučinil, a to bylo moje obrovské štěstí. Zřejmě bych to odnesl také," řek Právu Miroslav Šolc z Police n. M.

Podle slov mluvčí náchodské policie Evy Prachařové si zbytky pyrotechniky odvezl ke zkoumání policejní specialista. "Muž utrpěl velmi vážná zranění obou horních končetin, výbuch zasáhl i jeho obličej. Zatím je předčasné spekulovat o tom, zda bude někdo obviněn z trestného činu," řekla Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám