Hlavní obsah

Muž se domluvil s přítelkyní, že ji přepadne na pumpě. Přišli si na 65 tisíc

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Osm osob podezřelých z loupeží, zpronevěry, krádeže nebo podílnictví zadrželi v uplynulých dnech policisté. Mezi zadrženými je také dvojice, která si loupežné přepadení čerpací stanice vymyslela. V plánu při přepadení měli také výhrůžku s nožem a vyděšený telefonát na linku 158.

Policisté zatýkají pachateleVideo: Policie ČR

 
Článek

Několik policejních útvarů spolupracovalo na případech sedmi mužů a jedné ženy ve věku od 19 do 29 let, kteří se ovšem znali pouze jako dvojice nebo trojice. Jako příklad policie zveřejnila případ dvou 21letých mladíků, kteří 6. března přepadli hernu v Praze 8.

Jeden mladík nejprve zmapoval situaci v herně. Ta byla prázdná, a tak dal echo svému komplici, který s pistolí v ruce vešel dovnitř. Pod pohrůžkou násilí si pak na obsluze vymohl asi 60 tisíc korun. Se spolupachatelem se ale spravedlivě nerozdělil a dal mu pouze 500 korun.

Foto: Policie ČR

Pachatel před přepadenou trafikou

Hlavní pachatel ale, jak později policisté zjistili, měl na svědomí loupeží mnohem víc. „Přepadl trafiku, odkud si odnesl pětatřicet tisíc korun, dále loupež v prodejně potravin v Radhošťské ulici na Žižkově, odkud si odnesl něco málo přes tisíc korun, a další loupež spáchal společně s kamarádem v baru na Praze 9 a přišli si tak na necelých dvacet tisíc korun,“ přiblížila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Celkem tímto způsobem získal asi 100 tisíc korun, které utratil za drogy, výherní automaty a také za Matějskou pouť.

Foto: Policie ČR

Zbraň použitá při přepadení

Další zadržená dvojice loupežné přepadení pouze vymyslela. Pětadvacetiletá žena se domluvila se svým 27letým přítelem na fingovaném přepadení čerpací stanice, kde pracovala. Maskovaný přítel měl přijít v domluvený čas na pumpu s nožem a dostat 65 tisíc korun. „Ještě vyděšená žena také volala na linku 158, kde celý incident oznamovala,“ dodala Rösslerová.

Kriminalisté celý podvod odhalili a dvojici nyní za zpronevěru hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Dalších šest osob kriminalisté obvinili z trestných činů loupeže, zpronevěry, podílnictví, krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Foto: Policie ČR

Zadržený pachatel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám