Hlavní obsah

Muž narazil s vozem do stromu, na záchranu čekal celou noc

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Bezmála osmdesátiletý důchodce musel přečkat v autě celou noc na sobotu nedaleko Oder na Novojičínsku, kde kolem půlnoci havaroval. Byl zraněný a navíce se nemohl ze zdeformovaného automobilu sám dostat. Hasiči ho vysvobodili asi po deseti hodinách.

Článek

„Vůz, který řídil senior, havaroval zřejmě kolem páteční půlnoci. Ve směru na Veselí nezvládl zatáčku a kutálel se asi patnáct metrů ze svahu. Pak se zachytil o strom,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Informaci o nehodě obdrželi hasiči až před desátou hodinou dopolední, kdy si nabouraného auta všimli první svědci. Auto leželo na boku pod svahem se silnicí a zatáčkou. Muž byl vážně zraněn na noze a na hlavě, byl ale při vědomí.

„Hasiči ho vyprostili bez použití hydraulických nástrojů. Muže převezla sanitka do areálu oderské firmy Semperflex, kde bylo umožněno přistát vrtulníku Letecké záchranné služby Ostrava,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám