Hlavní obsah

Muž na Sokolovsku vraždil ze žárlivosti, hrozí mu dvacet let

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žárlivost stojí za brutální vraždou muže, ke které došlo v sobotu u Rotavy na Sokolovsku. Pachatel policistům unikal jen několik hodin. Teď mu hrozí až dvacet let žaláře. Právo o případu v pondělí informovala krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Bezvládné tělo šedesátiletého muže s několika bodnými ranami našel v lese jeden z členů rodiny. V okolí se nacházela i vražedná zbraň, kterou vypátral policejní psovod se psem.

„Kriminalistům se během několika hodin podařilo zjistit podezřelého, kterým je jednašedesátiletý muž. Ten se kriminalistům k činu doznal. Důvodem útoku byly osobní vztahy,“ sdělila Böhmová s tím, že strážci zákona už v pondělí podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Pobodaný v Karlových Varech přežil

Během víkendu se nejednalo o jediný útok nožem, který museli policisté v Karlovarském kraji řešit. Jen o něco lépe dopadla šarvátka v Karlových Varech, kde v jednom z domů dvaatřicetiletý útočník pobodal o deset let staršího muže.

„Bez včasné lékařské pomoci by poškozený zemřel. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody ve výši deset až osmnáct let,“ dodala Böhmová. Také v tomto případě útočník s největší pravděpodobností skončí ve vazbě. Případ policisté nadále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám