Hlavní obsah

Muž měl zfackovat dvě učitelky, protože mu nechtěly pustit syna k maturitě

Novinky, Luděk Fiala

S nečekanou razancí bránil ve středu 51letý muž zájmy svého syna, kterého učitelky střední školy v Kunovicích na Uherskohradišťsku nechtěly kvůli špatnému prospěchu pustit k maturitní zkoušce. Při návštěvě školy kantorkám nafackoval v kabinetu, jednu z nich dokonce držel pod krkem, uvedla ve čtvrtek policie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Studentovi rodiče přišli do školy ve středu ráno, aby se informovali o synově prospěchu. První učitelka je pozvala do kabinetu, rozhovor o chlapci však otec nečekaně přerušil tím, že jí uštědřil facku, načež z kabinetu odešel.

Poté s manželkou zavítal do kabinetu další pedagožky, kde měly události podobný scénář. „Kantorka chvíli popisovala studentovy neúspěchy. Muž ji ale nenechal ani domluvit. Měl ji chytit pod krkem a odhodit do rohu, kde jí poté měl uštědřit také facku. Z kabinetu pak rychle odešel i s manželkou,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Napadené učitelky podle něj šly ihned na vedení školy, odkud zavolaly policii.

„Uherskohradišťští policisté krátce nato vyslechli agresivního jedenapadesátiletého muže z Uherského Hradiště na policejním oddělení. Prozatím policisté událost šetří v rovině přestupku proti občanskému soužití, za jehož spáchání se ukládá pokuta do tří tisíc korun. Není ale vyloučeno, že by se po zjištění dalších informací nemohlo jednat o podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za který ze zákona hrozí až dva roky vězení,“ doplnil Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám