Hlavní obsah

Muž házel družce do vany kulmu, za pokus vraždy dostal tři roky

Právo, Svatava Hernandezová
Plzeň

Na tři roky za mříže poslal ve středu plzeňský krajský soud jednapadesátiletého Lubomíra Kocourka z Chebska za pokus vraždy, jehož se měl dopustit na své o družce (45). Rozsudek zatím není pravomocný, neboť obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Lubomír Kocourek (vpravo) se svým obhájcem v soudní síni

Článek

Soud tak uznal Kocourka vinného z toho, že letos 2. března kolem půl jedenácté večer v bytě v Mariánských Lázních chtěl zabít svoji družku, která s ním chtěla ukončit vztah.

Po předchozí rozepři za ní vnikl do koupelny, kde se právě sprchovala, a se slovy, že bez ní nemůže žít a raději ji zabije, házel jí opakovaně do vany zapnutou kulmu. Žena naštěstí vytrhla šňůru ze zásuvky. Nato jí žalovaný dal dvě facky, chytil pod krkem, hodil s ní proti zdi a nakonec praštil pěstí do břicha. Poškozená utrpěla jen drobné odřeniny.

„Soud dospěl k závěru, že skutkový děj se odehrál tak, jak bylo popsáno v žalobě. K dispozici měl výpovědi žalovaného a poškozené. Kocourek ale své výpovědi stále měnil, i když od počátku popíral, že by chtěl ženě ublížit. Žena pak vypovídala opakovaně stejně a soud neměl důvod jí nevěřit. On sice ji subjektivně chtěl usmrtit, ale objektivně k tomu nemohlo dojít. Neboť jak uvedli znalci, žena se sprchovala a voda stále odtékala, v kulmě také žádný vliv vody nebyl zjištěn, proto také objektivně nebylo možné způsobit vhozenou kulmou do vany smrt. Proto také soud využil možnosti snížit žalovanému trest hluboko pod spodní hranici trestní sazby, která v tomto případě činila 10 - 18 let, a uložila mu nepodmíněný tříletý trest,“ uvedl v odůvodnění předseda senátu Tomáš Bouček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám