Hlavní obsah

Muž držel napadenému ruce za zády, druhý jej mlátil kladivem do hlavy

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem srpna si dva muži ve věku 24 a 25 let počkali na sídlišti v Mostě na muže, s nímž měli údajně nevyřízené účty z předešlého dne. Vyrukovali na něj s kladivem a brutálně jej zbili. Zasadili mu i několik ran do hlavy. Policisté už oba útočníky zadrželi. Mladší skončil ve vazební věznici, starší je stíhán na svobodě, informovala v pátek policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dva muži z Mostu ve věku 24 a 25 let čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu pokusu těžké újmy na zdraví a přečinu výtržnictví,“ sdělila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Podle ní měli tito podezřelí koncem srpna ve večerních hodinách na sídlišti Výsluní v Mostě napadnout 25letého muže. „K němu přistoupili s kladivem v ruce, kdy starší z dvojice muže udeřil do hlavy. Poškozený se pokusil z místa napadení utéct, vyinkasoval však druhou ránu do hlavy, po níž upadl na zem,“ popsala mluvčí.

Když se potom napadený pokoušel vstát, jeden z mužů mu podržel ruce za zády, zatímco jeho spolupachatel mu zasadil další ránu kladivem do hlavy. Dostal také několik ran pěstmi. Se zlomeninami a dalšími zraněními musel pak být hospitalizován.

„Policie oba útočníky po obvinění zadržela v cele a vyšetřující komisař podal státnímu zástupci podnět ke vzetí do vazby obou obviněných osob. Mladší skončil ve vazební věznici, starší je stíhán na základě rozhodnutí soudu na svobodě,“ uzavřela mluvčí.

Podle ní policie stále šetří motiv napadení, údajně si však útočníci vyřizovali s napadeným mužem účty z předchozího dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám