Hlavní obsah

Motorkář zajel i s motorkou pod dodávku, nyní bojuje o život

Novinky, Pavel Karban
Opava

Těžkým poraněním hlavy a hrudníku osmatřicetiletého muže skončil v neděli ráno, v neděli 22. srpna, střet motorky s dodávkou v Opavě-Kateřinkách. Motorkáře s vážnými zraněními záchranáři letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. K nehodě došlo krátce před půl osmou ráno na křižovatce ulic Vrchní a Hillová.

Článek

Motorkář jel na stroji značky Suzuki po hlavní silnici na ulici Vrchní ve směru od ulice Ratibořské ke Stříbrnému jezeru. V opačném směru jela dodávka Citroen Jumper, kterou řídil šestapadesátiletý šofér z Opavy-Kateřinek.

„V křižovatce chtěl odbočit vlevo. Když motocyklista viděl odbočující automobil, tak položil motorku na vozovku a vjel i s tělem pod kola odbočujícího automobilu,“ popsal střet opavský policejní mluvčí René Černohorský s tím, že při pádu narazil do betonového ostrůvku uprostřed cesty.

Pod dodávkou zůstal motorkář zaklíněn. Za pomoci svědků se podařilo auto nadzvednout a zraněného vytáhnout. Když záchranáři sňali postiženému z hlavy přilbu, zjistili, že nedýchá a že u něj také došlo k selhání krevního oběhu.

Mohl utrpět poranění mozku

„Posádkám záchranné služby se po chvíli podařilo obnovit srdeční činnost. Lékařka zraněného zaintubovala a zajistila přístrojem řízené dýchání,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že motorkář utrpěl poranění hrudníku, horní končetiny a hlavy. Nebylo prý možné vyloučit ani poranění mozku.

Zatímco u motocyklisty nemohli policisté dechovou zkoušku vzhledem k jeho zraněním provést, u řidiče dodávky byla negativní.

„Případ je nadále v šetření. Policisté budou nyní zkoumat rychlost jízdy motocyklu, způsob odbočování dodávky a další informace, které by vedly k řádnému objasnění této dopravní nehody,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám