Hlavní obsah

Motorkář se střetl u Vizovic se srncem, se spolujezdkyní skončili v nemocnici

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovice

Motorkář se srazil v sobotu krátce před devátou hodinou večerní na silnici I. třídy č. 49 poblíž Vizovic se srncem. On i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. Srnec srážku nepřežil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný motocykl

Článek

„Událost byla na tísňovou linku zlínských hasičů oznámena v 20:53 hodin. „Na místo nehody vyjela jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Řidič podle něj řídil motocykl zn. Honda CBF 125. „Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněného motorkáře a jeho spolujezdkyni,“ uvedl mluvčí.

Hasiči podle něj zabezpečili místo nehody světelnými kužely a prostor nasvítili, aby usnadnili zdravotníkům práci. Těm také pomáhali. „Po odvozu obou zraněných bylo místo události předáno policistům, kteří nehodu vyšetřují,“ konstatoval Netopil.

Střety automobilů s lesní zvěří, která se pohybuje po komunikacích, jsou podle něj i ve Zlínském kraji poměrně časté. „Tyto nehody mají fatální následky většinou pro samotnou zvěř, u vozidel nehody končí zpravidla poškozením karoserií. V případě střetu motorky se srnou, kancem nebo i menšími zvířaty mohou být následky, vzhledem ke zcela rozdílné ochraně motorkáře, velmi vážné,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám