Hlavní obsah

Motorkář, který ujížděl ulicemi Prahy 200 km/h, přeletěl přes policejní auto

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedm minut ujížděl ulicemi Prahy ve středu večer motorkář, kterého zastavila až jeho nepozornost, když naboural do policejního auta. Řidič měl zákaz řízení a policistům se přiznal, že před jízdou užil pervitin.

Foto: Policejnidenik.cz

Motorkář se zastavil až o policejní auto

Článek

Motorkář neunikl pozornosti policistů v Karlovarské ulici, kde se ho pokusili zastavit. Řidič na Hondě CBR na jejich výzvy zareagoval zvýšením rychlosti a ujížděním směrem na Pražský okruh, odkud sjel na Rozvadovskou spojku.

„Motorkář ujížděl směrem na Stodůlky rychlostí překračující 200 km/h. Ohrožoval ostatní řidiče a nerespektoval dopravní značky,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Jeho adrenalinovou jízdu ukončil až střet s dalším policejním autem v ulici Na Lužinách. Mladík narazil do zadních dveří a přeletěl služební vůz. Utrpěl tržnou ránu na břiše a musel být převezen do nemocnice.

Opilý a zdrogovaný motocyklista ujížděl policistůmVideo: Policie ČR

Policisté v evidencích zjistili, že 23letý mladík má do roku 2016 zakázáno řízení, navíc se přiznal, že před jízdou užil pervitin. „Test na drogy nemohl být kvůli jeho zraněním proveden,“ dodal mluvčí policie.

Mladík je nyní stíhán za maření úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Jestli bude stíhán také za řízení pod vlivem návykové látky, policisté zatím nevědí.

Reklama

Výběr článků

Načítám