Hlavní obsah

Motorkář jel bez oprávnění, při nehodě přišel o ruku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Těžká zranění utrpěl v neděli odpoledne šestadvacetiletý motocyklista při srážce s osobním autem na Přerovské ulici v Olomouci. Mimo jiná zranění má zlomené nohy a amputovanou ruku. Motocykl Honda řídil i přesto, že na něj nevlastní řidičské oprávnění a navíc má soudem zakázané řízení motorových vozidel.

Článek

Motorkář, jedoucí směrem na Přerov, nezvládl u čerpací stanice řízení a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Honda Civic. Utrpěl velmi těžké poranění – amputaci ruky, poranění hlavy a vážné zlomeniny dolních končetin.

"Zraněni lehce byli i dvacetiletý řidič automobilu a jeho spolujezdci ve věku 19 a 18 let. Způsobená škoda byla vyčíslena na 130 tisíc korun,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Při vyšetřování dopravní nehody podle ní vyšlo najevo, že motocyklista nejen porušil dopravní předpisy, ale nemá ani patřičné řidičské oprávnění na typ motocyklu, s nímž jel.

„Dále bylo zjištěno, že se od roku 2003 dopustil ve čtyřech případech přestupku a letos v dubnu mu byl soudem vysloven zákaz řízení na dobu šesti měsíců,“ uvedla mluvčí.

Řidič motocyklu je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám