Hlavní obsah

Motocyklistka na Novojičínsku srazila chlapce, oba utrpěli vážná zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaačtyřicetiletá motocyklistka ve středu na silnici I/58 u Lichnova na Novojičínsku srazila čtrnáctiletého chlapce. Oba utrpěli vážná zranění. Co přesně se na místě stalo, zjišťuje policie. Sdělila to policejní mluvčí Darina Knižátková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování. Bližší informace vzhledem k vyšetřování nepodáváme," řekla. Nehoda se stala před 11:00, silnice byla poté uzavřena.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že oba účastníci nehody utrpěli zranění, která ohrožovala jejich životy. Chlapec byl v bezvědomí, utrpěl poranění hlavy a obou nohou. "Zasahující lékaři museli zajistit jeho dýchací cesty intubací a převést dítě na přístrojem řízenou ventilaci," uvedl Humpl.

Motocyklistku našli záchranáři s poruchou vědomí mimo silnici. "Také o její dýchání se musel postarat přístroj, neboť spontánní ventilace selhávala. Prvotní vyšetření ukazovalo na vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin," uvedl Humpl. Oba zraněné transportovali záchranáři do ostravské Fakultní nemocnice, chlapce pozemní cestou, ženu vrtulníkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám