Hlavní obsah

Moravskou exekutorku obvinili, že si z vymožených peněz 20 milionů nechala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přes 20 milionů korun určených pro věřitele si podle policie ponechala exekutorka ze severní Moravy. Kriminalisté zadokumentovali 211 případů a ženu obvinili ze zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Spisový materiál váží 70 kilogramů a čítá 16 tisíc listů. V nich je zadokumentováno celkem 211 skutků. Kriminalistům se podařilo zajistit a zprovoznit exekutorský program z počítače obviněné, ze kterého pořídili i dostatek důkazů,“ oznámil mluvčí policie Pavel Šváb.

Podle něj exekutorka během několika let vymohla celkem 37 milionů korun. Věřitelům však na účty přišlo jen 15 milionů korun. Kriminalisté měli vyšetřování ztíženo tím, že se žena orientuje v trestním řízení, a navíc museli projít tisíce spisů.

„Vinu se snažila svést i na své zaměstnance, ovšem dispoziční právo k účtu měla jako jediná,“ podotkl Šváb bez bližších podrobností k případu.

Exekutorka byla obviněna ze zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby. V případě odsouzení jí hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám