Hlavní obsah

Mladíka, který v Ústí zabil taxikářku, pomohl odhalit zapomenutý mobil

Právo, ČTK, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Zapomenutý mobil na místě činu pomohl v neděli policistům vypátrat mladíka, který zavraždil v ústí nad Labem taxikářku. Krajští kriminalisté 19letého muže dopadli za necelých šest hodin. Ačkoli z auta nebylo zřejmě nic odcizeno, motivem činu byly zřejmě peníze a auto, které chtěl mladík získat.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají svědky, kteří s taxikářkou hovořili.

Článek

K vraždě došlo v neděli kolem třetí hodiny ráno na křižovatce ulic Sibiřská a Hluboká ve čtvrti Neštěmice. Tam pachatel po hodině jízdy dorazil s taxikářkou od baru v Moskevské ulici. Policisté v této souvislosti hledají svědky, kteří s taxikářkou v Moskevské ulici před barem Tina mluvili.

Policistům událost nahlásila jako dopravní nehodu posádka projíždějícího vozu, na místě ale byla nalezena pobodaná taxikářka. Ta po převozu do nemocnice zemřela.

„Při ohledání byl nalezen mobilní telefon, o kterém jsme se od začátku domnívali, že do vozidla nepatří a že by mohl souviset s pobodáním řidičky. Z něj jsme získali první informace k podezřelému,“ řekl krajský kriminalista Martin Charvát.

Chtěl možná navštívit hrob své známé

Policie začala prověřovat údaje z mobilu a sháněla bydliště mladíka, který nebyl nikde trvale hlášen. Nakonec ho dopadla po osmé hodině ranní ve čtvrti Klíše.

Zatím ale není potvrzeno, jestli se z auta něco ztratilo. "Podle všeho se neztratily žádné peníze. Jeho motivem ale bylo získat peníze a získat vozidlo," uvedl kriminalista. Naznačil, že se pachatel svého činu nejspíš zalekl a z místa utekl bez kořisti. "Tvrdil, že chtěl jet na Moravu, navštívit místo, kde je pohřbená jeho známá či přítelkyně. To ale může být jeho konstrukce," dodal Charvát.

Podle Charváta mladík při podání vysvětlení čin přiznal, poté byl obviněn z vraždy a pak už odmítl vypovídat. V pondělí poslal soud muže do vazby a hrozí mu 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám